Brandmän från Hällefors och Filipstad var på plats för att bekämpa elden. Foto: Mikael Åberg / SVT

Man som hittades i brinnande hus i Saxhyttan avled

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 70-årsåldern som hittades i samband med en husbrand i Saxhyttan mellan Grythyttan och Hällefors under onsdagseftermiddagen avled senare under kvällen på sjukhus.

Bergslagens räddningstjänst larmades till huset vid 14:38 på onsdagen och mannen hittades en halvtimma senare av räddningstjänstens rökdykare. Han fördes direkt till USÖ i ambulans och skulle flygas till Uppsala för fortsatt vård. Mannen hann dock avlida innan förflyttningen.

– Det finns inget som tyder på att det ska finnas fler i huset, säger insatsledare Jörgen Kjellberg på Bergslagens räddningstjänst.

Jörgen Kjellberg, insatsledare på Bergslagens räddningstjänst. Foto: Mikael Åberg / SVT

Bara ytterväggarna kvar

Byggnaden som är ett större, äldre hus kommer att bli totalförstörd.

– Just nu är det bara ytterväggarna kvar, konstaterar Jörgen Kjellberg.

Brandbekämpning hela kvällen

Det finns andra bostadshus en bit bort enligt insatsledaren och insatserna riktas nu in på att branden inte ska sprida sig.

– Vi har dragit slang över riksväg 63 och polisen är här och hjälper till att dirigera trafiken.

Teknisk undersökning

Brandmän från Hällefors och Filipstad finns på plats för att bekämpa elden och arbetet beräknas pågå under hela kvällen.

En teknisk undersökning kommer att genomföras av polisen för att fastställa brandorsaken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.