Foto: TT/SVT

Fylla och misshandel på juldagsnatten

Uppdaterad
Publicerad

Natten mellan juldagen och annandagen var det två personer i länet som frihetsberövades på grund av misshandel. I övrigt har det enligt polisen varit ganska hög belastning vad gäller fylleincidenter.

Två personer frihetsberövades i Örebro län natten mellan juldagen och annandagen. Strax efter tolv greps en man i 50-årsåldern för misshandel i nära relation. Han är sedermera anhållen för misshandeln som begicks i Hallsberg.

I Lindesberg begicks en annan misshandel som polisen larmades om klockan halv fyra på annandagsmorgonen. En man i 25-årsåldern anhölls för grov misshandel. Han ska ha använt något slags tillhygge för att misshandla en granne.

Hög belastning i fyllecellerna

Enligt Dan Sööder, vakthavande befäl vid Örebropolisen har det inte varit några andra större händelser under natten, men en ganska hög belastning vad gäller omhändertagandet av alkoholpåverkade personer.

– Jag har folk som sitter i fyllecellerna både i Örebro, Karlskoga och Lindesberg så jag utgår ifrån att det varit ganska hög belastning under natten, säger Dan Sööder.

Läs också: Polisen förbereder sig inför kvällens hemvändarfester

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.