• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Polisen har hittat det stulna terrängfordonet. Foto: Skärmdump från polisens Instagram

Gåtan med det stulna terrängfordonet delvis löst

Publicerad

Ett sexhjuligt terrängfordon stals från brandstationen i Guldsmedshyttan förra veckan. Polisen kallade det först en gåta och kunde inte förstå hur fordonet kunde försvinna utan ett spår. Men nu är gåtan delvis löst.

Det sexhjuliga terrängfordonet används för att ta sig fram i otillgängliga miljöer. Förra veckan stals det från brandstationen i Guldsmedshyttan.

Ganska omgående la polisen ner utredningen om stölden.

– Eftersom vi inte har några spår att jobba med i dagsläget är ärendet tills vidare avskrivet, men det kan ändra sig i framtiden om nya uppgifter kommer fram, sa polisens presstalesperson, Stefan Dangardt, till SVT förra veckan.

Terrängfordonet har hittats

Men nu har polisen gjort stora genombrott, terrängfordonet har nämligen hittats. Under söndagskvällen publicerade polisen en bild och video på Instagram där de, tillsammans med räddningstjänsten, kör terrängfordonet tillbaka till brandstationen genom skogen.

Fordonet hittades av en privatperson, men polisens utredare Johanna Ardesjö vet ännu inte var den hittades.

– Jag har inte hunnit läsa var den hittades, men det var någonstans i skogen, säger hon.

Polisen i Lindesberg har hittat det stulna terrängfordonet. Foto: Skärmdump från polisen i Lindesbergs Instagram

Terrängfordonet är värt 150 000 kronor. Trots att det nu har återfunnits så kommer polisen inte att öppna upp utredningen igen.

– Vi har ingen misstänkt och inga spår, för att kunna öppna utredningen igen krävs det att vi har något att gå på, säger Johanna Ardesjö.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer