Görans dotter Susanne omkom på Estonia: ”Det var kaos i huvudet”

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid halv fem på morgonen för 25 år sedan som Göran Claesson satte på radion och hörde nyheten om en stor fartygsolycka på Östersjön. Han visste att hans dotter skulle resa över Östersjön – men inte med vilken båt.

– Det var kaos i huvudet innan jag fattade vad det var frågan om, berättar Göran.

Göran ringde direkt till sin svärson för att fråga vilket fartyg som dottern Susanne och hennes kollegor på kommunen skulle resa med. Men svärsonen var inte säker.

– Men sen kom det ju mer och mer information under morgontimmarna, och sen blev det rörigt innan man fick besked, säger Göran.

Estoniakatastrofen

Saknad

Susanne Claesson, född 1965, hade tre barn och en sambo när hon försvann i olyckan. Hon var en av de 33 kommunanställda från Lindesberg som omkom i Estoniakatastrofen.

Hur lång tid hade det gått innan ni förstod att hon var borta?

– En eller två dagar. Men har man inte tagit upp dem innan dess, eller hittat någon överhuvudtaget, så överlevde de inte, säger Göran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Estoniakatastrofen

Mer i ämnet