Caroline Dieker, kommunstyrelsens ordförande, och Anders Gustafsson, vd Askersundsbostäder, framför det gamla vattentornet i Askersund. Foto: Marcus Titus/SVT

Vattentornet i Askersund görs om till lägenheter

Uppdaterad
Publicerad

I torsdags förra veckan beslutade Sydnärkes byggnämnd att det nu får byggas bostäder i det gamla vattentornet i Askersund. Det är ägaren Askersundsbostäder AB som beviljats bygglov för lägenheterna som har preliminär inflyttning första halvan av 2022.

– Det var det sista hindret vi undanröjde för att kunna förverkliga våra idéer, säger Anders Gustafsson, vd på Askersundsbostäder.

Bostadsbygget i vattentornet sker i etapp två i området Norra Bergen som idag står under utveckling. I december kunde de första hyresgästerna flytta in i den ombyggda Norrbergaskolan, som ingick i den första etappen, strax intill vattentornet.

Börjar bygga i mars

Totalt kommer sju lägenheter – trerummare med balkong – delvis att få plats i vattentornet. Förutom hiss och trappuppgång kommer det rymmas toaletter, kök och allmänna ytor. Resten av lägenheterna kommer att finnas i en anslutande utbyggnad på tornets norra sida.

– Vi hoppas att bygget ska dra igång redan i mars när den värsta vintern är över, säger Anders Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.