Minigrisen Bacon är som vilken hund som helst på dagiset. Typ. Foto: SVT

Grymt kul med Bacon på hunddagiset

Uppdaterad
Publicerad

Det går väldigt bra att samsas fastän man inte tillhör samma ras. Det vet hundarna och minigrisen Bacon som hänger tillsammans på ett av Örebros hunddagis.

Bland lurviga pälsar och viftande svansar på ett av hunddagisen i Örebro finns ett mer exotiskt inslag, nämligen minigrisen Bacon. Sedan två år tillbaka är hon regelbundet på dagis när matte och husse jobbar.

Under den tiden har hon hunnit växa från en liten bärbar minigris till en bastant dam som man inte flyttar på så lätt.

– Hundarna tyckte att hon var lite konstig i början, erkänner Maria Gidmo som är en av delägarna. Men nu är hon en i gänget.

Maria Gidmo och Matilda Lundberg tvekade inte över att ta emot Bacon på dagiset. Foto: SVT

Går på lådan

Det innebär att Bacon möblerar om och drar ner saker när hon busar tillsammas med de andra. Som vilken valp som helst. Men sen finns det också skillnader.

– Hon uträttar sina behov i en kattlåda och måste inte gå ut för att göra det, säger Maria Gidmo. Sen är hon lite försiktigare och känsligare än hundarna. Särskilt under de perioder då hon löper. Då kan hon vara riktigt arg och skrika rakt ut.

Väldigt envis

Två gånger om dagen följer Bacon med de andra hundarna på promenad. Om det inte är svinkallt, då stannar hon helst inne eller går bara ut en gång.

– Och hon är väldigt envis, erkänner Matilda Lundberg, delägare av hunddagiset. Det är mest hon som är ute och går med oss.

Varje promenad tar dessutom lite extra lång tid eftersom många vill stanna, prata och fotografera.

Sover tillsammans i en korg

Favoritsysslan är att äta, helst frukt. Och som på alla dagis äter man lunch tillsammans. Sen brukar det bli några timmars trynande.

– Hon har några bra kompisar som hon gärna gosar med. Då ligger de alla tillsammans och sover i en korg, avslutar Maria Gidmo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.