• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Inne i klädkammaren hade den misstänkte mannen byggt upp sitt kontor. Foto: polisen

Hade knarkbutik i garderoben – 32-åring åtalas för grovt narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

En 32-årig man åtalas nu för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling efter att ha köpt och sålt närmare 100.000 narkotikaklassade tabletter.

I en garderob inne i lägenheten hade den 32-åriga mannen byggt upp sitt knarkkontor. Därifrån paketerade han om narkotikaklassade tabletter och sålde de vidare via nätet.

Polisen kom mannen på spåren efter att grannarna larmat om bråk i lägenheten. När polisen kom dit hittade de vadderade kuvert, adresslappar och flera tusen tabletter.

Kunder i hela världen

Under utredningens gång har polisen kunnat identifiera köpare i flera andra länder, bland annat Spanien och Kanada. Åklagaren skriver att försäljningen har skett via dolda sidor på internet och att det framförallt handlat om Tramadol, som är en narkotikaklassad tablett.

Mannen åtalas nu för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. Samtidigt åtalas även en 29-årig man för medhjälp till brotten.

Den 32-åriga mannen har under polisförhör erkänt brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.