Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dagen efter Annalenas bortgång flaggar kommuen på halv stång och flera i staden känner sorg. Däribland Anders Höyer-Pihl, partivännen Håkan Bergström (S) och Carina Korsgren. Foto: SVT

Hällefors i sorg: ”En stor förlust för kommunen”

Publicerad

Humoristisk, rak och sympatisk – så beskrivs Annalena Järnberg (S) av några hälleforsare dagen efter beskedet om hennes bortgång.

Ett litet bord med en vit duk och stol uppställd står vid entréplan till kommunhuset Formens hus i Hällefors. På bordet brinner ett ljus, en vas med en röd ros står intill ett porträtt på Annalena Järnberg och en kondoleansbok. En av dem som kommit hit för att skriva en sista hälsning är pensionären Anders Höyer-Pihl.

– Jag har jobbat i kommunen i 40 år och kände henne genom facket. Hon var väldigt glad, humoristisk, trevlig och sympatisk, säger han när SVT:s team träffar honom på torget utanför.

Sorgligt för kommunen och partiet

Ljuset flödar in i ett tyst kommunhus på onsdagsförmiddagen. Stämningen är dämpad. Håkan Bergström (S) är tf ordförande i kommunstyrelsen och har känt Annalena Järnberg i många år.

– Jag har känt henne sedan den fackliga tiden, jag började för kommunal 2002. Det är sorgligt både för kommunen och partiet.

Och för orstbon Carina Korsgren var det svårt att hålla tårarna borta. Hör reaktionerna i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.