Nya hållplatsen, precis intill riksväg 50 i Skyllberg, oroar Maria Gunnarsson och andra föräldrar. Foto: Monika Bruhn /SVT

Hållplatser i Skyllberg dras in – elever får ta bussen vid riksväg 50

Uppdaterad
Publicerad

De som åker med länsbuss till och från Skyllberg får nu kliva av och på vid riksväg 50. Fyra hållplatser i Skyllberg dras in för att turen ska bli 2-3 minuter kortare.

– Lösningen är så ogenomtänkt och farlig, tycker Maria Gunnarsson i Skyllberg.

Elva barn i årskurs 6 upp till gymnasiet åker varje vardag buss mellan Skyllberg och skolan.

Maria Gunnarsson är orolig för att det inte blir någon säker skolväg när hållplatserna Bunkavägen, Skyllberg, Herrgården och Äsperud upphör den 9 december.

Nära riksvägen

Då hänvisas resenärer till en ny hållplats, som är en ficka vid sidan av riksväg 50.

– Om någon får en knuff är man ute på vägen, säger Maria Gunnarsson.

Hänvisar till gångtunnel

Länstrafiken hänvisar till att det finns en gångtunnel i anslutning till hållplatsen, men Maria Gunnarsson tycker inte att det heller känns tryggt.

– Gångtunneln leder till en 70-väg vid korsningen till  Rönneshytta och det finns inget övergångsställe.

Länstrafikens hemsida står det att hållplatsen vid brukskontoret i Skyllberg fortfaranade skall trafikeras av skolskjuts. Men det gäller bara barn som inte åker i linjetrafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.