Stora störningar i trafiken efter olycka på E20 i höjd med Adolfsberg. Foto: Åsa Svennebäck/SVT

Halt på vägarna – trafikolyckor orsakade stopp på E20

Uppdaterad
Publicerad

Snöfallet har gjort det halt på vägarna i länet. På väster i Örebro har en bilist kört ner ett stoppljus och fler olyckor har inträffat. Två trafikolycka på E20 genom Örebro orsakade stora trafikstörningar under dagen.

Under torsdagen gick SMHI och Trafikverket ut och varnade för snöoväder i Örebro län. Under morgonen har det varit halt på vägarna – något som påverkat trafikläget med fler incidenter.

I bland annat Nora krockade en taxichafför med en annan bilist vid 6.30-tiden under morgonen. Smällen var inte så kraftig och ingen skadade sig.

Och på väster i Örebro har en bilist kört ner ett trafikljus i närheten av Nobelltunneln under fredagsmorgonen.

Dubbla olyckor på E20

SOS fick vid 9.30 också larm om en trafikolycka på E20 i höjd med Adolfsberg i Örebro. Olyckan orsakade under morgonen stor påverkan i trafiken och en person fick föras med ambulans till sjukhus.

Alldeles i närheten av olycksplatsen inträffade ännu en olycka i höjd med Bista strax före klockan tre, när en bilist körde in i en annan bilist.

Vägen fick därför stängas av i södergående riktning under räddningsarbetet.

Personbil i krock med plogbil

Vid lunchtid skedde en sidokollision mellan en personbil och plogbil vid Brändåsen utanför Kumla. Föraren till bilen valde enligt polisens uppgifter att stanna samtidigt som föraren till plogbilen smet från platsen.

Polisen beskriver annars läget som förhållandevis lugnt på vägarna.

– Sedan natten och nu fram på morgonen har det skett en del avåkningar, men inte värre än normalt. Det har inte skett några allvarligare olyckor, säger Stefan Wickberg.

– Snön ser och känner man, det är värre när det är glashalt, tillägger han.

Stoppljus totalförstördes vid olycka. Foto: Thomas Wendin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.