Foto: Per Knutsson /TT

Han föreslås som socialdemokraternas toppnamn

Uppdaterad
Publicerad

När förra kommunalrådet Lena Baastad (S) 2016 aviserade att hon skulle lämna politiken blev det istället Kenneth Nilsson (S) som fick kliva in och ta över. Trots att det gått kort tid har Kenneth Nilsson imponerat på sina partikollegor och föreslås nu att toppa partiets listor till kommunfullmäktige nästa år.

Det blev en kort inskolning för Kenneth Nilsson (S) som 2016 tog över ordförandeskapet i Örebro kommun och övriga arbetsuppgifter efter Lena Baastad (S). Och trots att det inte gått lång tid har Nilssons arbete imponerat på partikamraterna.

Han föreslås nu till Socialdemokraternas förstanamn på nästa års valsedlar i kommunfullmäktige.

”Måste göra ett bra val”

Enligt ett pressmeddelande från Socialdemokraterna i Örebro är det både en ”hedrad” och ”taggad” Kenneth Nilsson (S) som tagit emot nyheten.

– Jag ska göra allt jag kan för att ta tillvara vår fina kommun och invånarnas potential. För att det ska lyckas måste vi göra ett bra val, säger han.

– Kenneth har under de senaste åren visat på ett gott ledarskap och har mitt och styrelsens fulla förtroende att leda det kommunala arbetet för Socialdemokraterna i Örebro. Därför föreslås han få fortsatt förtroende som kommunstyrelsens ordförande när vi träffar våra medlemmar måndag kväll, säger Irén Lejegren, ordförande för Socialdemokraterna i Örebro kommun.

”Nu börjar valrörelsen på allvar”

Därmed har också startskottet gått för partiets valkampanj inför nästa år.

– Det är bra att vi redan i det här skedet kan presentera en tydlig kandidat för väljarna. Kenneth är en samverkanspolitiker som kan och vill fortsätta utveckla kommunen. Nu börjar valrörelsen på allvar för Socialdemokraterna i Örebro, säger Lejegren.

Arbetarekommunens förslag ska formellt klubbas vid Socialdemokraternas representantskapsmöte den 8 maj.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.