Mohamed Shakour Gutale från Studiefrämjaden och projektledare för samtal mellan unga och politiker i Oxhagen. Foto: Nick Strömgren/SVT

Han ordnar träffar för unga och politiker i Oxhagen

Uppdaterad
Publicerad

Studiefrämjandet med Mohamed Shakour Gutale i spetsen har bjudit in politiker till Oxhagen centrum vid fyra tillfällen under sommaren för att skapa dialog mellan barn, ungdomar och politiker. Tanken är att det ska främja demokrati och större förståelse.

– Om man ville förändra något när jag var yngre så var förändring inte möjligt då, säger Mohamed Shakour Gutale.

Projektet är skapat ur Mohameds egen erfarenhet av politikers engagemang i utsatta områden. Träffarna kommer äga rum i Oxhagen centrum klockan 17:30 och Mohamed hoppas ungdomar kommer för att framföra sin talan och åsikt.

– Vi har tagit fram en lista med punkter som redan nu kommer tas upp, säger han.

Förutom politiker så kommer även den kommunala polischefen vara på plats och ta del av samtalen men ungdomarna. Mohamed hoppas sedan att samtalen ska leda till förändring, förening och lösningar där människor från olika klasser möts och hittar positiva utvägar tillsammans.

Tid och datum för samtalen

Alla är välkomna att delta i samtalen och olika politiker kommer delta vid olika tider. Varje träff sker i Oxhagencentrum och 17:30 är tiden för samtliga samtal.

• Fredag 18/6

• Fredag 2/7

• Fredag 9/7

• Fredag 16/7

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.