I klippet: Hör om planerna för den hårt trafikerade Samzeliigatan. Foto: Beatrice Emmerik/SVT

Här är nya trafiksäkerhetsåtgärderna i Hallsberg

Publicerad

Efter olyckor och tillbud på Allégatan i Hallsberg agerar kommunen. Tillfälliga avspärrningar har satts upp på två platser i centrala Hallsberg. Dessutom planerar kommunen för fler trafikåtgärder.

Rapporterna kommer från personer som felanmält problemen, och kommunen har också hämtat in uppgifter från olycksdatabasen Strada.

Enligt kommunens gatu- och trafikingenjör Fredrik Brenkle har det varit två allvarliga incidenter på Allégatan de senaste tre åren.

– Det får aldrig leda till att någon skadas eller omkommer. Vi jobbar ständigt med trafikförbättringar, säger Fredrik Brenkle.

Ställt ut hinder

För att få ner hastigheten och minska trafikmängden har kommunen ställt ut hinder på Allégatan 76, och vid Edsbacken på Allégatan. Nu ska kommunen överväga vilken permanent trafiklösning som ska användas.

I klippet berättar Fredrik Brenkle mer om de trafiklösningar man tänker sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.