Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Bottnar i något mänskligt” – se Amanda Kilpeläinen Arvidsson och Jimmy Nivrén Olsson berätta varför de tycker att karaktärernas relationer till varandra har betydelse även i skräckfilmer. Foto: Hannah Gustafsson

Här är paret från Nora bakom nya skräckfilmen Ur mörkret

Publicerad

Manusförfattaren Jimmy Nivrén Olsson och skådespelaren Amanda Kilpeläinen Arvidsson har båda varit delaktiga i den nya skräckfilmen Ur mörkret, som har premiär den 22 mars.

– Hoppas folk blir rädda, säger Amanda.

Vad handlar nya filmen Ur mörkret om? Se Jimmy och Amanda berätta i klippet.

Skräckfilmerna avlöser varandra på bio, och de senaste åren har en hel del svenska filmer fått ta plats i genren. Något som Jimmy ser fram emot att se mer av.

– Det har blivit mer populärt att göra svensk skräckfilm och det tycker jag bara är bra. Jag tycker det är kul att produktionsbolagen vågar testa berättelser som vi annars kanske hade importerar i USA, säger han.

Första gången

Det är första gången paret jobbar ihop på samma film. Något de tycker har har varit givande.

– Vi har alltid tagit hjälp av varandra i våra respektive jobb. Så det har varit i stort sett det, men på ett djupare plan, säger Jimmy, och Amanda håller med:

– Jag känner mig som en stor del av det här projektet, mer än att jag bara spela rollen som Maria. Eftersom vi har levt med den här berättelsen under skrivprocessen och inspelningsperioden. Det blir en del av sin liv, säger hon.

Snart premiär

Det är nu drygt en månad kvar innan filmen har premiär.

– Det är det man ser fram emot, att filmen ska hittat en publik och att berättelse ska få komma ut. Så vi får se hur den tas emot, säger Jimmy.

– Vi hoppas folk blir rädda, det är väl målet, säger Amanda.

Om Jimmy och Amanda

Bor: I Nora

Yrke: Amanda är skådespelare och Jimmy är manusförfattare

Kommande:

Amanda jobbar nu med Örebro teaters föreställning Linje lusta. Hon ska senare spela på teatern Martin mutter i Örebro. Dessutom har hon ytterligare en svensk premiär den 19 april, den finlandssvensk dramafilmen Stormskärs Maja.

Jimmy är i startgroparna med flera projekt, bland annat thrillers, pusseldäckare och tv-serier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.