Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vid Närlundaskolan i Askersund kommer den nya och efterlängtade idrottshallen att byggas. Se bilderna från avbockningsceremonin i videoklippet. Foto: Jonas Fiskaare /SVT

Här bockas bygget av nya idrottshallen i Askersund av

Publicerad

På fredagen markerades byggstarten av nya idrottshallen i Askersund. Den nya hallen har byggts med gamla Närlundahallen som förlaga, men med fler läktarplatser.

Den nya hallen kommer rymma 300 läktarplatser och förhoppningen är att den skall komma alla invånare till del, även om skolan och unga i föreningslivet kommer nyttja den mest.

– Vi försöker ju främja äldres hälsa också och skaffa fram fler platser för att kunna röra sig. Det tror vi är bra för alla. Men för ungdomarna blir det här ett jättelyft eftersom det saknas mycket halltider idag, säger Caroline Dieker (M), kommunstyrelsens ordförande.

Hallen beräknas vara färdigbyggd i januari 2024.

Så här kommer den nya idrottshallen se ut när den är färdigbyggd. Foto: Askersunds kommun

Se bilder från ceremonin i videoklippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.