Ungefär 300 elever på Karolinska gymnasiet deltog i en tv-inspelning på onsdagen. Foto: Mikael Åberg / SVT

Karroelevernas insamling blir tv-inslag på gala

Uppdaterad
Publicerad

Karolinska gymnasiet samlar in pengar till Världens barn. Eleverna håller konserter – och medverkar i tv-inslag.

– Världens barn gör ett viktigt arbete, och det är kul att vi kan stödja det, säger Simon Tarakkamäki.

Radiohjälpens gala Världens barn sänds i SVT på fredag kväll. Det är ett samarbete mellan 14 biståndsorganisationer som jobbar för att alla barn ska ha rätt till hälsa, trygghet och utbildning.

– Världens barn jobbar bland annat för att alla ska få gå i skolan, och att kvinnor inte ska könsstympas, säger eleven Molly Lindin Backlund.

Molly Lindin Bäcklunds bästa tips vid insamlingar är att vara artig. Foto: SVT

Inför galan har ett tv-team rest runt i landet och träffat människor som hjälper till med insamlingen. På onsdagen stannade tv-teamet på Karolinska gymnasiet i Örebro.

– Vi började med det här förra veckan. Alla klasser får en egen insamlingsbössa till insamlingen, säger Simon Tarakkamäki.

Simon Tarakkamäki går andra året på Karolinska gymnasiet. Förra hösten var han också med och samlade in pengar till Världens barn. Foto: SVT

Under dagen höll musikesteter även en konsert vid Järntorget – som gästades av artisten Boris René.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.