Meadow Creek spelade för på Södermalmshemmet. Foto: Mikael Åberg / SVT

Här kommer festivalen till Örebros äldreboenden

Publicerad

Festivalen Live at heart finns även för de äldre. Flera av artisterna gör nämligen spelningar på äldreboenden.

– Det är jättekul, även om det inte riktigt är min stil, säger Björn Klevbert.

Live at heart började redan i söndags, men först i dag drog konserterna i gång. Och för sjätte året i rad finns även satsningen Senior at heart, där festivalens artister besöker äldreboenden i Örebro kommun.

Björn Klevbert bor på Södermalmshemmet, och han bänkade sig längst fram när bandet Meadow Creek från Degerfors kom på besök.

– Det var kul. Jag är uppväxt på kristen musik så det är egentligen inte min stil men de var oerhört duktiga, säger Klevbert.

Två per dag

Senior at heart har två spelningar per dag. Spelningarna på förmiddagarna är bara öppna för boende och anhöriga, men på eftermiddagarna är alla välkomna.

En av besökarna som inte hade någon koppling till boendet var Susanne.

– Jag blev rörd, det var en jättefin spelning, säger hon.

Kämpat i flera år

Bandet spelade en låt som handlade om att göra saker efter sina egna förutsättningar.

– Min son Sebastian är autistisk och vi har kämpat i flera år för att han ska få komma till en annan skola. Nu har han börjat i den nya skolan och han har blommat ut på ett sätt som jag aldrig upplevt tidigare. Låten träffade mig mitt i hjärtat, säger Susanne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.