Här är rondellen många missar

Uppdaterad
Publicerad

Det första trafikanter som närmar sig Laxå från norr ser är en rondell. I bästa fall. Många ser den nämligen inte alls.

Sedan rondellen i Laxå byggdes på E20 och för två år sedan har den blivit ökänd. Här har mer än en bilist missbedömt läget och antingen kört av eller krockat med andra bilister.

– Det sker olyckor i princip varje vecka, säger kommunalrådet Bo Rudolfsson (KD). Det här är inte det vi vill att Laxå ska förknippas med.

#Härborjag – Laxå

SVT:s team på plats konstaterar att spåren av de många avåkningarna syns fortfarande. En tillbucklad grind och spår på marken vittnar om den senaste olyckan.

Det är Trafikverket som ansvarar för rondellbygget men på kommunen undersöker man nu möjligheten att förse rondellen med ett konstverk för att göra den synligare.

– Det passerar tio miljoner fordon passerar här varje år, konstaterar Bo Rudolfsson (KD). Vi måste få ordning snart på det här.

Du ser mer om rondellen senare på webben och i våra sändningar 18:30 i SVT 1 och 21:45 i SVT 2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#Härborjag – Laxå

Mer i ämnet