• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Personal från Kastanjens förskola tog emot jämställdhetspriset på Rådhuset i Örebro. Foto: Anders Nord / SVT

Här prisas förskolan för sitt arbete med jämställdhet

Publicerad

Kastanjens förskola tilldelas Örebro kommuns jämställdhetspris.

– Det känns jättebra, vi jobbar för att få in temat i hela verksamheten, säger Maria Widegren.

På onsdagen delades jämställdhetspriset i Örebro kommun ut för sjunde gången – och vinnare av 10 000 kronor blev Kastanjens förskola.

– Vi har jobbat fram en modell som gör att vi kan integrera läroplansmålen mot kommunens mål, säger Anna Hultgren som jobbar på skolan.

Snabbt medvetna

Priset delades ut av Murad Artin (V), med motiveringen att förskolan i flera år arbetat för att ta fram en modell för att säkerställa en jämlik förskola.

– Barnen blir ganska snabbt medvetna om jämställdhet när vi introducerar temat. Vi försöker få in det i allt vi gör i verksamheten så att det blir en röd tråd genom hela dagen, säger Maria Widegren på Kastanjens förskola.

Fler priser

Under onsdagen delades även kommunens tillgänglighetspris ut. Vinnare blev Göran P Andersson på förvaltningen för funktionsstöd för arbetet att driva Melodifestivalen för funktionshindrade.

– Det är ett fantastiskt arbete jag får göra tillsammans med servicetagarna och mina kollegor. Det viktiga här är att precis alla kan vara delaktiga och hitta en roll som passar just dem, säger Göran P Andersson i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.