Svenska mästerskapet i skateboard arrangeras i Örebro. Trots den korta planeringstiden tror arrangörerna på ett spännande mästerskap. Foto: Nick Strömgren /SVT

Här snickras det inför skate-SM

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en riktig skatehelg i Örebro när Svenska mästerskapen i skateboard tågar in i kommunen. Deltagare från hela landet kommer samlas vid brädcentralen i Örebro för att kamma hem den åtråvärda SM-pokalen. 

Sporten i sin helhet är bred och just i helgen är det grenen street som står på agendan. Därefter kommer det tävlas i klasserna dam, junior, senior och master. Brädcentralen kommer även utöka sin kapacitet för att göra banan mer utmanade för deltagarna.

– Det är fyra nya delar i vår hall. Tre stycken nya hinder och ett stort podium för juryn som ska bedöma deltagarna, säger Daniel Schön som är verksamhetsansvarig på Örebro Skateboard.

sport

Stort intresse

Föreningen har byggt nya hinder för att anpassa svårighetsgraden, men också justerat för att de personer som vanligtvis åker bräda på Brädcentralen inte ska få alldeles för mycket förtur i tävlingen.

Mästerskapet drar igång på lördagen och Daniel Nätterdal menar att det är kul att tävlingen kommit till Örebro eftersom skateboardintresset blivit så stort i staden.

– Det är jättekul att skateboardförbundet ser hur populärt det är här. Vanligtvis brukar SM arrangeras i större lokaler, vår lokal är en tredjedel så stor som en normallokal, avslutar ekonomiansvarig Daniel Nätterdal från Örebro Skateboard.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

sport

Mer i ämnet