Foto: Polisens förundersökning

Här stjäl chauffören en tv – och går rakt i Postnords fälla

Publicerad

En man i 50-års åldern åtalas för att ha stulit en tv, flera telefoner samt kläder och skor från Postnords terminal i Örebro. Efter en tids stölder gillrade företagets säkerhetsansvarig en fälla och lyckas ta mannen på bar gärning.

Mannen arbetade för ett företag som hade uppdrag av Postnord. Därmed hade han tillgång till Postnords terminal i Örebro.

Enligt åtalet ska stölderna ha skett vid tio tillfällen från den 18 april och till dess att Postnords säkerhetsansvarige gillrade en fälla, vilket ledde till att mannen kunde gripas den 4 juni.

Mannen åtalas nu för tio fall av stöld.

Här kan du se bilder från polisens förundersökning, där mannen stjäl en smart-tv och några dagar senare går rakt i företagets fälla.

Foto: Polisens förundersökning
Foto: Polisens förundersökning
Foto: Polisens förundersökning
Här kommer mannen tillbaka till terminalen. Foto: Polisens förundersökning
Den misstänkte mannen har ingen tv med sig tillbaka, trots att han registrerat i Postnords system att den inte kunde levereras. Foto: Polisens förundersökning

Här går mannen rakt i fällan några veckor senare

Här placerar Postnords säkerhetsansvarig ut två testpaket för att se om den misstänkte mannen nappar på betet. Foto: Polisens förundersökning
Den misstänkte mannen sväljer lockbetet och tar med sig paketen ut mot lastkajen. Foto: Polisens förundersökning
Den säkerhetsansvariga kommer ut på lastkajen och konfronterar mannen på bar gärning. Foto: Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.