Foto: TT

Ockerhyror och svarta kontrakt – är du drabbad?

Uppdaterad
Publicerad
Vad har du för erfarenheter av svartuthyrning? Tror du att hårdare lagar kommer hjälpa? Vilka frågor har du kring det här?

SVT rapporterade · Hårdare tag mot svartuthyrning

Från första oktober blir det hårdare lagar mot svartuthyrning. Den som hyr ut i andra hand utan lov eller tar ut för hög hyra kan bli vräkt utan varning. Den som gör både och kan till och med hamna i fängelse. 
Vad har du för erfarenheter av svartuthyrning? Tror du att hårdare lagar kommer hjälpa? Vilka frågor har du kring det här? 
13.03
13.08
Randa Al-Sahli tycker att den nya strängare lagen är bra. 
14.42
Jag har jobbat med hyresfrågor och min tro är att lagen inte hjälper. Problemet är att fastighetsbolag inte har koll och främst ingen kontakt med varandra. I storstäder behöver vi en gemensam grupp som jobbar med att samla bolagen mot detta. Jag vet människor som H
har flera kontrakt i flera olika bolag och därav kan leva på det. Sprängde själv ett sådant upplägg under mitt uppdrag inom hyresbolag. Tror det behövs bättre kontroll.
15.15
 Vivallabon Malika Bouallala säger "Man dubblar priset för de som hyr i andra hand". Hon tycker det nya lagen är bra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer