Foto: Andreas Ericson/SVT

Hon belönas med stipendium för lovande idrottare

Uppdaterad
Publicerad

I dag står det klart att årets Sören Gunnarssons stipendium för aktörer som främjat idrott i länet för flickor och kvinnor går till Jenny Öster-Hall från Kumla Kampsportsförening.

För sjätte året i rad delas den tidigare landshövdingen Sören Gunnarssons stipendium på 20 000 kronor ut i Örebro. Stipendiet riktar sig till idrottare, föreningar eller ledare som främjat idrott för kvinnor och flickor i Örebro län.

Klockan 17 på måndagen, i samband med matchen mellan Örebro SK och Malmö FF, delades Sören Gunnarssons stipendium för 2016 ut på Berhn arena.

”Stipendiaten tillhör den absoluta världseliten”

I år är det Jenny Öster Hall från Kumla Kampsportsförening som tilldelas stipendiesumman 20 000 kronor. Utmärkelsen motiveras med bland annat följande rader:

”Stipendiaten tillhör den absoluta världseliten, hon är en stor förebild för unga idrottare och har visat att ingenting är omöjligt. Genom sin kämparvilja är hon en av världens bästa. Vi kommer att få höra mycket om denna unga tjej i framtiden och är tacksamma för det stora föredöme hon är för länets idrottare”.

Jenny Öster-Hall har autism och har siktet inställt på OS-guld i parajudo. I Sverige är hennes tävlingsmöjligheter begränsade eftersom det finns få kandidater hon kan tävla mot. Därför kommer hon använda pengarna till att tävla internationellt.

– De kommer gå till träningar och tävlingar utomlands, säger hon.

Och Jenny Öster Hall är glad över utmärkelsen.

– Det känns bra.

Varför tror du att du fick det?

– Jag är en bra idrottare och jag gillar att idrotta.

Tidigare stipendiater:

Beata Falk, Hagaby GOIF (2010), KIF Örebro (2011), Lindesberg Volley BK (2012), Örebro GF/KIF (2013), Girlfighters BK (2014), Kajsa Armborg, Örebro hockey Ungdom/Leksands IF(2015)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.