Göta hovrätt mildrar dom för känd kriminell. Foto: Johan NIlsson / TT

Hovrätten mildrar straff för polishot

Uppdaterad
Publicerad

Mannen dömdes i Örebro tingsrätt till nio månaders fängelse för grovt olaga hot mot tjänsteman i november. Nu ändrar Göta hovrätt domen till sex månaders fängelse.

Det var i oktober som mannen i samband med ett ingripande hotade två poliser i Örebro. Kort därefter gick polisen i Örebro upp i stabsläge då hoten togs på stort allvar.

Mannen är dömd för flera brott tidigare och åklagaren menar att han har kopplingar till organiserad brottslighet. Hovrätten gör däremot en annan bedömning.

Rätten anser att mannen i nuläget inte har kopplingar till organiserad brottslighet och att hoten därför ska betraktas som en handling av en ensam gärningsman.

Hovrätten anser att hoten mot poliserna inte ska bedömas som grova och sänker därför straffet till sex månaders fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.