Foto: Christian Vargahed

Hus brann ner till grunden – misstänkt mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Ett hus brann under natten till söndagen ned till grunden utanför Fjugesta. Branden misstänks vara anlagd och en anmälan om misstänkt mordbrand är upprättad.

Larmet om brand i villa kom klockan 23.41 på lördagskvällen. Det var ett öde hus vid Smedstorp, Edsberg utanför Fjugesta som stod i lågor.

– När räddningstjänsten kom fram var det en fullt utvecklad brand. Huset har brunnit ner helt och brandkåren har funnits på plats fram till strax innan klockan sex i morse. Det fanns ett uthus i närheten, men branden har inte spridit sig dit, säger Charlotte Wotz Ader, teamledare vid SOS-Alarm.

Misstänkt mordbrand

Som mest fanns nio enheter från räddningstjänsten på plats under natten. Ingen person skadades i samband med branden som misstänks vara anlagd.

– Det är ett ödehus, men rubriceras som misstänkt mordbrand eftersom det inte finns någon naturlig orsak till det. Det kommer kontrolleras vidare i det ärendet, säger Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid polisen region Bergslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.