Branden ska ha startat i vardagsrummet. Foto: Bergslagens räddningstjänst

Hus utrymt efter lägenhetsbrand

Publicerad

Under natten larmades polis och räddningstjänst till en brand i ett lägenhetshus i Hällefors. Närliggande lägenheter fick utrymmas, men ingen person ska ha kommit till skada.

Klockan var nästan halv ett då larm om brand inkom till polis och räddningstjänst. När räddningstjänst anlände till platsen var det stor rökutveckling från lägenheten ut i trapphuset, men efter en halvtimme kunde räddningstjänsten konstatera att det inte fanns några personer i lägenheten som brann eller intilliggande.

Enligt polisen ska branden ha startat i vardagsrummet i lägenheten, men hur den startade är ännu oklart. Ägaren till lägenheten var inte på plats.

Boende fick utrymma

Polisen har spärrat av lägenheten för en brottsplatsundersökning och en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad.

Krisgruppen POSOM, psykiskt och socialt omhändertagande vid stora olyckor och katastrofer, aktiverades i samband med branden, men behövde inte ingripa. Alla boende i de rökdrabbade lägenheterna kunde själva hitta nya bostäder för natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.