• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: SVT / Liv Fahlén

Världsrekordbygget är i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Just nu visas världens största husvagn gjord av klossar upp på Klossfestivalen i Örebro. – Det är kronan på verket, säger grundaren till festivalen.

Husvagnen är byggd av åtta professionella klossbyggare från England och är en modell av en riktig husvagn. Den är gjord av 215.000 klossar och tog tio veckor att bygga. Husvagnen, som finns i Guinness Rekordbok, visas nu för första och enda gången upp i Sverige.

– Den är helt fantastisk! Det är kronan på verket. Den funkar och har till och med rinnande vatten, säger grundaren och mässgeneralen Fredrik Novak.

Det är andra året som Klossfestivalen arrangeras och ifjol lockade den över 20.000 besökare. I år har festivalen växt med ytterligare en dag och på plats skymtar kändisar som Dogge Doggelito och Stefan Holm, men också klossdesigners och byggexperter.

– I år kommer vi också att hålla olika kurser i både byggteknik och stop motion-filmer, säger Fredrik Novak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.