Dan Hersan är ordförande för Hyresgästföreningen Örebro. Just nu ser föreningen över om de boende i Svenska Studenhus fastigheter på Tybblegatan kan få ersättning för störningarna under renoveringen. Foto: SVT

Hyresgästföreningen om studenternas situation: ”Verkar vara på orimliga nivåer”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha sett SVT Örebros reportage från studenthusen på Tybblegatan är Hyresgästföreningens ordförande Dan Hersan både förvånad och bekymrad.

– Det är besvärande att behöva se hyresgäster bli behandlade på det här sättet och lite oroväckande hur det har gått till, säger han.

Svenska Studenthus renovering började utan förvarning i början av december och trots att flera av studenterna i de 306 lägenheterna vänt sig till bostadsbolaget och klagat på bullret har de vare sig fått information om vilka tider på dygnet renoveringen ska pågå eller gehör för krav på nedsatt hyra.

Nu ser Hyresgästföreningen över ärendet och uppmanar boende att samla in information och anmäla alla störningar.

– Det här kan vara ett ärende som leder till ersättning för de boende, av det jag har sett verkar det vara på helt orimliga nivåer, säger Dan Hersan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.