Man kan ha åsikter om huruvida ÖBO ska förvalta och bygga lyxlägenheter, men gör inte ÖBO det gör någon privat hyresvärd det, menar Gunnar Blad på hyresgästföreningen. Foto: SVT

Hyresgästföreningen: Rimlig hyra för projektet

Uppdaterad
Publicerad

Hyran är en rimlig kostnad för örebrobostäders projekt där lägenheter har renoverats till lyxboende. Det tycker Gunnar Blad på Hyresgästföreningen i Örebro. Den dyraste lägenheten beräknas få en hyra på 18 400 kronor.

Det kommer inte bli några problem att hyra ut de lyxlägenheter som det kommunala bostadsbolaget ÖBO har renoverat, det tror iallafall inte Gunnar Blad på Hyresgästföreningen i Örebro.

– Det finns en efterfrågan på dem. Man kan ha åsikter om huruvida ÖBO ska förvalta och bygga sådana, men gör inte dem det gör någon privat hyresvärd det.

Han tycker snarare problemet är hyresnivåerna överlag när det gäller nyproduktion och ombyggnader.

– Till exempel, när man bygger om en fastighet så ökar hyrorna med mellan 40 och 60 procent och det är orimligt. Det innebär att folk inte har råd att efterfråga lägenheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.