Länsmuseet stänger för renovering. Foto: Tilal Altaib

Idag stänger länsmuseet för renovering

Uppdaterad
Publicerad

I dag, söndag, är sista dagen på ett bra tag som länsmuseet i Örebro håller öppet. Byggnaden ska renoveras och det räknar man med kommer ta flera år.

1963 invigdes huset där länsmuseet i Örebro huserar. Flera problem som blivit mer och mer akuta har lett till att museet nu stänger igen för att renoveras. Söndagen är sista dagen att besöka utställningarna.

– Det har blivit mer och mer akut så det går inte att hålla museet öppet. Det är därför vi stänger, för att huset inte funkar. Sen hoppas vi att vi i samband med renoveringen ska få en ombyggnad samtidigt, säger Birgitta Johansen, som är museichef.

Utställningar i slottet

Hon poängterar att museet inte stänger ned verksamheten. I Vasasalen på slottet kommer man ha flera tillfälliga utställningar och förhoppningsvis även utställningar under en längre tid. Man räknar med att renoveringen ska vara klar om två och ett halvt år.

-  Det är blandade känslor. Tråkigt att stänga av den här anledning och att vi inte vet när vi kommer igång med bygget, men å andra sidan ganska roligt att komma igång på slottet, det är mixed feelings, men vi är förhoppningsfulla om att det blir bra i slutänden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.