IFK ville spela klart skandalmatchen

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg ställer sig frågande till varför matchen mot Malmö FF avbröts efter att örebrodomaren chockats av ett knallskott.

Det var den 27 april som assisterande domare, örebroaren Mathias Klasenius, stod precis där ett knallskott brann av under matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF.

Malmöspelaren Tobias Sana befann sig även han nära explosionen och svarade med att kasta upp en hörnflagga på läktaren.

Matchen avbröts straxt därefter då det stod klart att Klasenius chockats av explosionen.

I sitt yttrande om händelsen ställer sig IFK Göteborg nu frågande till varför matchen inte spelades färdigt, med fjärdedomaren som ersättare på linjen.

– Det är väldigt underligt tycker jag. Vi har kollat regelverket och det är ju fjärdedomarens uppgift, förutom att hålla koll på bänkarna. Han ska ju kunna hoppa in om det krävs, säger Blåvitts ordförande Frank Andersson till Göteborgs-Posten.

– Matchdelegaten gjorde ju allt för att vi skulle fortsätta, han tryckte på för det. Men domarteamet tog beslutet om att det inte gick att fortsätta.

På onsdag har fotbollens disciplinnämnd möte för att bestämma vad som ska hända med matchen. Riksombudet Anders Hübinette, som lämnat över ärendet till disciplinnämnden, yrkar att Malmö ska vinna matchen med 3-0.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer