Inbrott i bostad – kvinna blev belyst med ficklampa

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot torsdagen larmade en kvinna i Garphyttan polisen efter att någon tagit sig in i hennes bostad. Hon hade vaknat av att någon plötsligt belyst henne med en lampa.

Kvinnan, som är i 60-årsåldern, kontaktade polisen klockan 03.34 natten mot torsdagen.

– Hon vaknade av att någon lyste med en lampa på henne. Vi var på plats bara några minuter efter det att hon ringde, men det tog lite tid mellan händelsen och tills dess att hon larmade eftersom hon var väldigt skärrad, säger Diana Qudhaib, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.

För skärrad för att höras

När polispatrullen kom till platsen konstaterades att källaren var uppbruten, men ingen misstänkt person påträffades. Platsen är avspärrad och en brottsplatsundersökning kommer att genomföras.

– Det är oklart om något är tillgripet. Kvinnan är skärrad och vi har därför inte haft tillfälle att förhöra henne ännu, säger Quadhaib.

En anmälan om grov stöld genom inbrott är upprättad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.