Inbrott på äldreboende – polisen uppmanar till extra försiktighet

Uppdaterad
Publicerad

Natten till söndagen hade ett äldreboende i Örebro inbrott. Polisen misstänker att kläder som används av hemtjänstpersonal kan ha stulits. Nu uppmanar polisen till att vara extra uppmärksam när hemtjänstpersonal kommer.

Inbrottet skedde någon gång under natten och tjuvarna misstänks ha tagit sig in via en altandörr. I lokalerna har de sedan rotat runt, fått med sig ett okänt antal mobiltelefoner och eventuellt kläder som tillhör hemtjänstpersonal.

Polisen går därför nu ut och uppmanar personer som har hemtjänst att vara extra uppmärksamma när personal från hemtjänsten kommer. Bland annat tipsar de om att jämföra hemtjänstpersonalens namnbricka med legitimation.

– Vi är inte säkra på att de tagit kläder, men de har rotat runt i rum där det finns. Det är alltid bra att påminna om att dubbelkolla namnskylt och id-kort på hemtjänstpersonalen, det ska de alltid bära, säger Christina Hallin, presstalesperson på polisen.

Det finns ännu ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.