Inbrott på däckfirma i Örebro – flera hundra däck stulna

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till måndagen har en däckfirma i Örebro varit utsatt för inbrott. Flera hundra däck är försvunna, enligt polisen.

Polisen fick via ett telefonsamtal klockan 11.57 in uppgiften om att ett inbrott skett hos ett företag på Aspholmen i Örebro.

– Det är ett inbrott som skall ha skett hos en däckfirma under natten. Det är ett större antal däck som skall vara stulna. Vi har en patrull som är på väg till platsen just nu, sa Christina Hallin, pressinformatör vid polisen region Bergslagen vid lunchtid på måndagen.

Det inträffade rubriceras för närvarande som stöld.

– Det kan komma att ändras beroende på värdet av det stulna, säger Hallin.

Efter att polisen undersökt brottsplatsen kunde de konstatera att ett lås till en kätting vid däckfirmans område klippts upp, och att ett fönster in till däcklagret krossats.

– Det har säkrats en del spår och det finns förhoppningar om att komma en gärningsman på spåren, säger Mats Öhman, presskommunikatör på polisregion Bergslagen.

Det fanns inga fotspår från någon gärningsman i snön, vilket visade på att brottet skedde innan snön började falla under natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.