Inför Kif Örebros match på söndag: ”Stor betydelse”

Publicerad

På söndag gäller det för Kif Örebro. Ett avancemang upp till Damallsvenskan skulle betyda mycket för klubben – både för laget och spelarna, men också för ekonomin.

Mycket står på spel när Kif Örebro på söndag har chansen att ta steget upp i Damallsvenskan. Vid seger i den sista omgången borta mot BK30 så är saken klar – Kif tar plats i Damallsvenskan nästa säsong. Blir det däremot en förlust stannar laget i Elitettan.

– Ett avancemang skulle såklart betyda mycket för tjejerna och laget. Trots skador har vi gjort en fantastisk säsong, och nu ligger avgörandet helt i våra egna händer, säger Kif Örebros direktör Björn Andersson.

En miljon extra i kassan

Rent ekonomiskt handlar det om ungefär en miljon kronor mer i kassan för klubben om de står som segrare på söndag. Men trots det vill inte Björn Andersson kalla helgens drabbning med BK30 för en ödesmatch.

– Jag skulle inte vilja betona det som en ödesmatch, men där emot som en väldigt viktig match.

Han menar att Kif Örebro redan fått kapa av den där miljonen inför nuvarande säsong. Om klubben blir kvar i Elitettan behövs inga större åtgärder göras.

– Men det skulle vara av stor betydelse om vi går upp till Damallsvenskan, det skulle bli lättare att arbeta under säsongen 2019.

Nytt samarbete

Björn Andersson nämner också ett nytt samarbete för Kif Örebro, men vill inte gå in närmare på vem den nya partnern är.

– Det presenteras på fredag, och det är ett samarbete som gäller oavsett om vi går upp i Damallsvenskan eller blir kvar i Elitettan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.