Besökarna fick njuta av fint väder i backen. Foto: Monika Bruhn/SVT

Världssnödagen firades i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen firas World Snow Day, en internationell dag för att främja och lyfta fram snösport. Det uppmärksammades bland annat i Storstenshöjden utanför Örebro.

Söndagen bjöd på soligt väder för skidsugna besökare i backen. World snow day uppmärksammas i flera länder världen över just denna dag.

– Det som är intressant är att det är internationellt. Man jobbar med det från svenska skidförbundet och internationella skidförbundet, säger Johan Larsson, vd för Ånnaboda Storstenshöjden.

Och snö rådde det ingen brist på i skidbacken. Där hade man dagen till ära några extra aktiviteter utöver de vanliga för besökarna.

– Vi visar upp maskiner och verksamheten, pistmaskiner är speciellt exklusivt på de här breddgraderna. Det finns också möjlighet att köra banåkning med Örebro slalomförening, säger Johan Larsson.

En av besökarna var Moa Hellgren, som förutom skidåkningen tog en närmre titt på pistmaskinen.

– Det är roligt!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.