Det går att spela Iron Maiden på orgen – kyrkomusiker Sören Ågren vet precis hur. Foto: TT / SVT

Iron Maiden som bröllopsmarsch viral succé

Uppdaterad
Publicerad

När ett par vigde sig i Svenska kyrkan i Karlskoga i helgen så önskade de sig hårdrocksgruppen Iron Maidens ”Fear of the dark” som bröllopsmarsch. Kyrkomusikern Sören Ågren spelade den så bra på orgeln att han ombads spela den en gång till efter vigseln.

– Efter vigseln så kom kyrkoherden Pernilla Rosin som vigde paret och sa att hon tyckte att det blev riktigt bra. Hon frågade om jag kunde spela stycket en gång till så hon kunde publicera det på Facebook, berättar han.

Sören Ågren, kyrkomusiker i Karlskoga, spelade Iron Maidens ”Fear of the dark” så bra att han fick göra det två gånger under vigseln. Foto: Peter Comstedt / SVT

Det har blivit en ovanligt välbesökt post för att vara från Svenska kyrkan. Det har setts mer än 500 000 gånger och 10 000 personer har gillat det. Mer normala besökssiffror för poster från Svenska kyrkan i Karlskoga är några hundra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.