Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två bilar körde på sjön Möckelns is i Karlskoga när isen brast. Fyra personer kunde ta sig ut ur fordonen och upp på land. Bilarna försvann i djupet. Foto: Enana Alrafidain /SVT

Isen brast – två personbilar hamnade i vattnet i Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv tretiden på söndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten i Karlskoga om att bilar kört igenom isen på sjön Möckeln.

Larmet kom klockan 14.27 på söndagen. Olyckan inträffade på sjön Möckeln vid Grönfeldtsudden, precis söder om brandstationen vid Bofors fabriksområde.

– Det är två personbilar som har varit ute och kört på isen. Isen har brustit och båda bilarna hamnade i vattnet. Fyra personer ska ha befunnit sig i bilarna vid tillfället, men har tagit sig ur och befinner sig på land, säger Hans Lindblom vid räddningstjänsten Region Bergslagen.

Foto: SVT

Sjunkit till botten

Bilarna skall vid olyckstillfället befunnit sig ett femtiotal meter ut från land.

– De har sjunkit under ytan och syns inte längre. Räddningstjänsten bistår med ytbärgare och undersöker platsen. Insatsen kommer att pågå länge, eftersom det blir miljörestvärde och bilarna måste tas om hand.

Är någon person skadad?

Inte vad vi vet i nuläget, annat än att de inblandade är nedkylda, säger Lindblom.

Isarna inte starka nog

Under helgen har flera olyckor inträffat med bilar som varit ute och kört på isar i region Bergslagen.

– Då har det handlat om bilar som kolliderat, men fram tills nu är det ingen som kört genom isen. Detta visar att isarna uppenbarligen inte är starka nog för biltrafik, säger Hans Lindblom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer