Petra Klawatsch och Ewelina Brofjord hoppas att den nybildade föreningen Jag ska leva kan sprida kunskap om psykisk ohälsa och ge hopp till personer som är berörda. Foto: Cathrine Gustavsson / SVT

”Jag ska leva” vill ge hopp och kunskap

Publicerad

Med mål att sprida kunskap om psykiska ohälsa och hopp till de som är berörda, har nu föreningen ”Jag ska leva” bildats.

Petra Klawatsch, Kumla, och Ewelina Brofjord, Lindesberg möttes för fem år sedan. De har olika erfarenheter med sig i bagaget, både av psykisk ohälsa och av att ha mött människor som av olika anledningar inte mår bra.

– Vi kände att vi ville göra mer, säger Petra Klawatsch.

Nu har de bildat föreningen ”Jag ska leva”, där Ewelina Brofjord är ordförande. Försäljning av bland annat armband med texten ”Jag ska leva” men även föreläsningar av personer med egna erfarenheter ska vara en naturlig del i den nya föreningens arbete.

Och de har redan fått vittnesmål om att just budskapet på armbandet har räddat liv.

– Vi hoppas att föreningen ska göra så att fler vågar prata om problemen och att kunskap sprids i samhället, säger Ewelina Brofjord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.