Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ola Karlsson är bekymrad över att vargstammen växer och är störst i Örebro sett till area. I klippet hör du hur han ser på vargsituationen. Foto: SVT

Jägareförbundet kräver kraftig minskning av varg i länet

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll håller Jägareförbundet i Örebro en manifestation där man kräver en rejäl minskning av varg i Sverige och en jämnare fördelning.

– Det är inte rimligt att Örebro län ska bära det tyngsta lasset i hela Sverige, säger Ola Karlsson, ordförande i Jägareförbundet lokalt, tillika oppositionsråd för Moderaterna i region Örebro län.

Det finns i Sveriges riksdag sedan länge en majoritet för att minska vargstammen från över 400 vargar till omkring 200 vargar.

Från Jägareförbundets sida tycker man att det går för långsamt och anser att löften om att minska vargstammen inte efterlevs.

Samtidigt har Naturvårdsverket så sent som inför sommaren fått i uppdrag av regeringen att utreda om Sveriges vargstam kan minskas.

Ola Karlsson driver frågan om minskad vargstam både inom Jägareförbundet och som moderat politiker.

Hör hans bild av vargsituationen i länet i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.