Magnus Fridell är vinnarkommunikatör på svenska spel. Foto: Pressbild/Svenska spel

Jakten på rekordvinnaren från Närke fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Jakten på den man från Närke som i helgen kammade hem en rekordvinst på 562 miljoner kronor fortsätter. – Han har många missade samtal, säger Magnus Fridell på Svenska spel.

Magnus Fridell konstaterar att mannen spelat online och därmed har ett registrerat spelkonto enligt Svenska spels regler, och att man därmed har både adress och telefonnummer till mannen.

– Det betyder att vi numera alltid vet vem som vinner. Innan ett spelkonto var ett krav kunde det vara betydligt besvärligare att få tag i storvinnare. Nu har det ju inte heller gått så lång tid än, så vi hoppas att han svarar så snart som möjligt.

Vad gör ni om det dröjer innan han svarar?

– Då försöker vi få fram andra kontaktuppgifter. Vi googlar till exempel för att försöka få fram andra nummer.

Avvaktar med att knacka på

Att åka hem och knacka på hos storvinnare avvaktar man dock med, inte minst för att inte väcka uppmärksamhet.

– Vår rekommendation när man vunnit mycket pengar är att förbli anonym. Det är också något som 97 procent av våra vinnare väljer. Den möjligheten finns inte alltid hos andra spelbolag, och då vet vi att det kan bli jobbigt, säger Magnus Fridell.

Satsade 50 kronor

Mannen satsade 50 kronor på två rader på Eurojackpot, en blygsam men alltså minst sagt lönsam investering. Om mannen spelade bara för sig själv eller även för andra, som han eventuellt ska dela vinsten med, är oklart.

Vad gör ni när ni får tag på honom?

– Vinner man över en miljon får man ett telefonsamtal. Vinner man över fem miljoner kronor erbjuds man ett möte på banken för ekonomisk och juridisk rådgivning, och vinner man över tio miljoner erbjuds man en mer långsiktig bankrelation.

Inte lätt att hantera

– Att vinna mycket pengar är inte lätt att hantera, det vet vi av erfarenhet . Att vinna så här mycket pengar gör det inte lättare, om man säger så.

Vad gäller hur man påverkas psykologiskt av att kamma hem storkovan ger inte Svenska spel några direkta råd om.

– Men man kan ändå säga att det kan vara bra att leva på som vanligt ett tag och ta allt i lugn takt, så att man hinner tänka över saker och ting ordentligt, säger Magnus Fridell.

– Inte minst om man vill fortsätta vara anonym. Går man iväg och köper tre Ferraribilar det första man gör så lär det ju märkas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer