Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Helgen den 3-4 juni kommer Järntorget att förvandlas till en basketplan. Jenny Eriksson, KFUM Örebro Basket, berättar att syftet med den nationella baskettävlingen är att skapa en mötesplats och att lyfta basketkulturen i Örebro. Foto: Philip Naskret/SVT

Nationell basketturnering intar Örebro

Publicerad

Den första helgen i juni förvandlas Järntorget i Örebro till en arena för basket. En stor nationell tävling, inspirerad av streetbasket som arrangeras på många platser i hela landet, stannar då till som andra stopp i Örebro.

Det är första gången som den nationella tävlingen arrangeras i Örebro. Syftet med tävlingen är att skapa en mötesplats och att lyfta basketkulturen som finns i staden. Det är KFUM Örebro Basket tillsammans med Svenskabasketboll förbundet som står bakom eventet.

– Det är förbundet som kommer med hela eventet till oss. Vi har verkligen kämpat för att få det förankrat i några år nu, säger Jenny Eriksson, som är med i styrelsen för KFUM Örebro Basket.

Örebro kommun samt polisen har nu gett tillstånd till att basketplanen byggs upp i fontänen på Järntorget. På området kommer även läktare, storbildskärm, dj och speaker att finnas under eventet. Tävlingen har bland annat dam-, herr-, ungdoms- och rullstolsklasser. I både dam- och herrklassen kommer även ett lag med döva deltagare att vara med.

I klippet berättar Jenny Eriksson, KFUM Örebro Basket, mer om tävlingen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.