Visa alla (4)

Barn, föräldrar och stormtroopers dansade ut julen

Publicerad

Traditionen säger att Tjugondedag Knut ska julen kastas ut. Det gällde även på Universitetssjukhuset i Örebro där Annikas Minnesfond ordnade traditionell julgransplundring.

Inbjudna var barn i alla åldrar som antingen vårdats på USÖ eller gör det just nu och deras familjer. Och även om arrangemanget främst var tänkt för yngre barn trivdes de lite äldre också.

Kristin Candell följde med sin yngre syster.

– Det är trevligt att träffas och umgås och ha kul tillsammans med andra som man känner igen, tycker hon. Dessutom samlar vi in pengar till Annikas Minnesfond samtidigt.

Stormtrooper runt granen

Minnesfonden startades 1987 efter att örebroflickan Annika Pettersson gick bort i cancer. Syftet är att stötta andra svårt sjuka barn och deras familjer genom att ordna olika aktiviteter.

På lördagen bjöds gästerna på ett späckat program med bland annat dockteater, trolleriföreställning och tomtebesök.

Bland gästerna syntes också en och annan stormtrooper, rebell och jedi-riddare från filmen ”Star Wars” som inte var sämre än att de kunde ta ett varv runt granen tillsammans med barnen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer