Julkorten uppskattades av mottagarna – hör vad några av dom som bor på Solbacka säger om korten. Foto: SVT

Julkort från när och fjärran lyfte stämningen på Kumla-boende

Uppdaterad
Publicerad

Det lackar mot jul. Under fredagsförmiddagen tjuvstartade de boende på Solbacka i Kumla sitt julfirande med att ta del av julhälsningar från både när och fjärran.

Sedan en tid tillbaka har allmänheten i Kumla kommun, men även personer utanför kommungränsen, fått skicka in sina julhälsningar till de boende på det särskilda boendet Solbacka.

Under fredagsförmiddagen läste personalen upp julkorten för de boende. Avsändarna var i de flesta fall barn från bygden, något som uppskattades av mottagarna.

– De bästa korten är de barnen gjort. De har knepat och knåpat och har gjort det så fint till oss. Det värmer verkligen, säger Ingrid Rehnvall Wiremalm.

”värd sin vikt i guld”

Bernt Fredin uppskattar alla kort.

– Det är roligt att både få från vuxna och barn. Varje kort vi får är värd sin vikt i guld, så är det.

Elin Carman är undersköterska på boendet. Hon säger att julkort från allmänheten börjar bli en uppskattad tradition.

– Det uppskattas både av dem som får ta emot och de som får skicka, tror jag. Det tycker jag vi ser på antalet. I år har vi fått mellan 40 och 50 stycken kort, säger hon, och tillägger att det kort som kommit mest långväga kommer långt utanför kommunens gränser.

– Vi har fått ett kort från Nederländerna, så intresset för julkort verkar finnas även där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.