Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Föreställningen ”Käften” har premiär på teater Martin Mutter under fredagen. Foto: Viktoria Kvarnbrant/SVT

”Käften”– en föreställning om ilska och försoning

Uppdaterad
Publicerad

Svordomar, arga skrik och försoning. Ett tema som är viktigt att utforska för både liten som stor är ilska. Idag har föreställningen ”Käften” som handlar om just detta premiär på Teater Martin Mutter.

”Käften” är en pjäs om att både tillåta och förlåta, både oss själva och andra. Inför fredagens premiär hölls en repetition för skolelever på Teater Martin Mutter, där SVT Nyheter Örebro fick hänga med in i salongen.

– Med den här pjäsen vill vi se ilskan med nya ögon. Vi vill se de arga bråkiga barnen och de arga bråkiga vuxna också för den delen. Vi vill säga: även om du gör fel så är du inte fel, du är inte ensam och du är alltid värd att älskas, säger Marianne Holmberg, teaterchef på Martin Mutter.

Föreställningen är öppen för skolklasser i Örebro kommun och premiärspelas under fredagen. Därefter kommer den att spelas både på Teater Martin Mutter och Vivalla Arena.

Se mer i klippet om föreställningen och vad skoleleverna tyckte om repetitionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.