Örebro tar plats på internationell körfestival. Foto: Ulla-Carin Ekblom

Kammarkören sjunger på internationell festival

Publicerad

Europas största körtävling ”European Choir Games” drar igång i morgon i Riga. På måndag beger sig Örebro kammarkör dit för att framföra nyskriven musik av Örebrokompositören Anton Leanderson-Andréas.

Tusentals deltagare från hela världen samlas för att delta i festivalen. Den arrangeras vartannat år och i år är det alltså i Riga tävlingen äger rum. Örebro kammakör är en av alla körer som beger sig dit. De ska dock inte tävla, utan är inbjudna att framföra en konsert.

– Vi har tävlat ganska mycket med kammarkören tidigare och vi tycker nog vi är färdiga med det. Vi blev väldigt glada över att få inbjudan, säger körens dirigent Fred Sjöberg.

Framträtt tidigare

Det är inte första gången som kören ger konsert under den stora tävlingen. För två år sedan var de också inbjudna, då festivalen arrangerades i Madgeburg i Tyskland.

– Det är ju en väldigt stor festival och körtävling med omkring 6.000 körsångare. Dels är den en körtävling för Europeiska körer, men också Grand Prix, som vänder sig till körer från hela världen, säger Fred Sjöberg.

Verk av örebrokompositör

Örebro kammarkör kommer framföra fyra verk, varav två är skrivna av örebrokompositören Anton Leanderson-Andréas. De kommer också stå på scen i den nyrenoverade domkyrkan tillsammans med körer från Norge och Lettland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.