Karskoga kommun ställer sig väldigt positiva till en återetablering av artillerifunktioner i Kristinehamn och Villingsberg. Foto: SVT

Karlskoga kommun positiv till artillerifunktion i Kristinehamn: ”Villingsberg naturliga övningsplatsen”

Publicerad

Karlskoga kommun ser positivt på förslaget om en återetablering av artillerifunktioner i Kristinehamn. Tony Ring (M) hoppas nu på att politikerna ska kunna komma överens om hur finansieringen ska gå till.

Arbetet med att få till en återetablering i Kristinehamn har pågått en tid, och är ett samarbete mellan kommunerna Karlskoga, Örebro, Kristinehamn och Karlstad.

Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlskoga, hoppas nu att politiken ska kunna komma överens om var pengarna ska komma ifrån.

– Förhoppningen nu är att vi kommer överens eftersom det varit lite politisk käbbel om finansiering, så att det här kan bli verklighet och en återetablering kan ske år 2023 eller 2024.

Kan locka nya invånare till Karlskoga

För Karlskogas del handlar det framför allt om skjutfältet Villingsberg, men också om att artillerifunktionerna kommer att skapa arbetsplatser och därmed locka nya invånare till kommunen.

– Villingsberg är den naturliga övningsplatsen, och jag tror att för den militära personal som kommer arbeta där kan Karlskoga vara en attraktiv ort att bo på, säger Tony Ring (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.