Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mattias Simonsson, administrativ chef för vuxnas lärande på Karlskoga kommun, berättar om de nya utbildningarna. Foto: SVT

Karlskoga startar nya yrkesutbildningar: ”Stort behov”

Uppdaterad
Publicerad

Karlskoga kommun får runt 16 miljoner i statsbidrag för att bedriva yrkesutbildningar för vuxna under 2024. En del av pengarna kommer användas till att starta två nya utbildningar. 

Genom de nya utbildningarna hoppas Karlskoga kommun bli bättre på att bemöta efterfrågan på personal inom två bristområden.  

Den ena utbildningen är Kvalificerad vikarie, en utbildning som bedrivs tillsammans med Degerfors kommun. Den andra är Städ- och mottagningskök som bedrivs tillsammans med kommunens folkhälsoförvaltning.  

– Det finns ett stort behov att hitta utbildad arbetskraft och personer som är anställningsbara, säger Mattias Simonsson, administrativ chef för vuxnas lärande på Karlskoga kommun. 

Starta klippet för att höra vilka utbildningarna vänder sig till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.