Martin Skogman kliver av och assisterande tränare Elin Magnusson tar över. Foto: SVT

KIF Örebros tränare kliver av

Uppdaterad
Publicerad

KIF Örebro gör förändringar i ledarstaben. Huvudtränaren Martin Skogman kliver av uppdraget och assisterande tränare Elin Magnusson tar över huvudansvaret.

KIF Örebros huvudtränare Martin Skogman lämnar sitt uppdrag. Enligt KIF Örebro är det ett beslut han tagit tillsammans med klubben. A-laget har haft en tuff säsong och ligger sist i tabellen.

– Beslutet är taget i samförstånd med Martin som kliver av sitt uppdrag. Säsongen har inte alls blivit vad vi hoppats och trott på, vilket gör att föreningen nu väljer att lyfta fram Elin som huvudtränare, säger klubbens ordförande Charlotta Nordenberg i ett pressmeddelande.

Assisterande tränaren tar över

Elin Magnusson klev in som assisterande tränare i slutet av juli och det blir hon som tar över huvudansvaret för damallsvenska laget resten av säsongen.

Redan på måndagen gjorde hon sin första träning som huvudtränare.

– Hon har jättestor erfarenhet som spelare och har varit många år på elitnivå, säger klubbchefen Anders Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.