Louise Sand och Ulrika Maria Toft Hansen jublar under matchen mot Makedonien. Foto: Björn Lindgren / TT

Klart: EM-kval spelas i Idrottshuset

Publicerad

Sista matchen i kvalspelet inför handbolls-EM för damer kommer att spelas i Örebro. Det meddelar Svenska handbollsförbundet på måndagen.

Första kvalmatchen inför damernas EM i handboll spelades i september 2017. Den sista spelas i juni då Sverige möter Färöarna och på måndagen skickade Svenska Handbollsförbundet ut ett pressmeddelande där valet av arena presenterades: Idrottshuset i Örebro.

– Det är väldigt positivt att ett av Sveriges populäraste landslag kommer till Örebro där handbollsintresset är stort och traditionerna starka. EM-kvalmatchen blir ytterligare ett bevis på att vi jobbat hårt för att fler människor ska komma i kontakt med handbollen, säger Jerker Lindgren, ordförande i Örebro SK Handboll, som är lokal arrangör.

”Delar vår vision”

I december spelas damernas EM i Frankrike och Sverige har skaffat sig ett bra läge att kvalificera sig dit genom att vinna de två inledande matcherna. 

Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget, är också nöjd med valet av Örebro som värdstad och ÖSK Handboll som arrangör:

– ÖSK Handboll delar vår vision och ambition att handbollen ska vara till för alla och genom det stora samhällsansvar klubben tar med sitt integrationsprojekt ”Handboll för hjärta och gemenskap” visar de att handbollen i Örebro ligger i framkant. Därför känns det både bra och viktigt att ett av världens bästa handbollslag får avsluta EM-kvalet i Örebro och ta avstamp mot kommande säsong, mästerskap och framtiden för svensk handboll. 

Biljetterna till EM-kvalet mellan Sverige och Färöarna i Örebro släpps senare under våren.

Sveriges EM-kvalmatcher (damer):

28 september: Makedonien (h), 38–26

1 oktober: Färöarna (b), 33–15

21 mars: Serbien (b, Nis)

24 mars: Serbien (h, Skövde)

30–31 maj: Makedonien (b, spelplats ej klar)

2–3 juni: Färöarna (h, Örebro)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.